Бананови палчинки – рецепта

Здравейте, приятели!

Оказа се, че имам лакомо детенце най- вече по отношение на различни печива и сладки храни. Искам то да изгради що-годе здравословни навици на хранене, но е трудно само аз да бъда негов пример в това отношение, защото баща му е всеяден и не приема веганството, вегетарианството, та камо ли суровоядството.

В тази връзка започнах да експериментирам с разнообразни идеи за закуска. Първо, задължително приготвям на сина си плодово смути от сезонни плодове, в което често добавям магданоз. Изпива го с голяма охота. 🙂 След това му предлагам малко пълнозърнести бисквити или овесена каша. Напоследък обаче доста налита на кекса на баща си, който въобще не смятам за здравословен, без значение, че в него избягвам да слагам бяло брашно, бяла захар и рафинирано олио. Та, реших да спретвам за двамата два пъти седмично бананови палачинки с овесени ядки и яйца.

Необходими са ви само 3 съставки за тези непретенциозни палачинки! 🙂 Приготвят се бързо и малкият ги хапва без дори да са намазани с нещо. На снимката виждате сладкото от боровинки на баща му, което не одобрявам, защото има бяла захар, но може да добавите сироп от агаве, кленов сироп, мед, краве масло и други. Аз бих предпочела паста от пресни фурми.

Рецептата почерпих от канала на Миранда Кер, един от топ моделите на Victoria Secret, която ги приготвя за малкото си дете. Тя ги залива с кокосов нектар и им добавя няколко пресни малини. Въпреки, че избягвам яйца от години, ги пробвах и признавам, че са доста вкусни и сполучливи! 🙂

Какво ви е необходимо?

3 бр яйца

2 шепи овесени ядки

1 узрял банан

По желание: 2 с.л. ръжено/типово/ пълнозърнесто брашно и кокосово/краве масло, ако нямате незалепващ тиган

Приготвяне:

  1. Първо, смелете в блендер/чопър овесените ядки с брашното.
  2. Добавете яйцата и банана.
  3. Загрейте котлона и с помощта на супена лъжица нанесете в тигана и оформете от сместа малки палачинки с големина на бухти или малко по-големи. От опит се убедих, че за този тип палачинки стандартната големина не е удачна, защото се късат и обръщането е трудно.
  4. За оформянето може да използвате и различни формички.
  5. Нека котлонът да не бъде на максимална температура.
  6. Сервирайте топли или охладени намазни по ваше желание.

Приятно хапване и не забравяйте да ги споделите с любим човек! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *