Макаронени сладки от лимец с дъх на кокос ( бърза веган рецепта)

Напоследък в стремежа си да храня детето си с полезни храни и най- вече да не купувам никакви пакетирани бисквитки , солети , сокчета и подобни , мисля варианти за домашни здравословни храни удобни в движение . Понякога купувам макарони от лимец , защото са доста по-засищащи , а и лимецът не е толкова компрометирана култура както пшеницата . И за да не нося бурканчета с макарони в парка , ми хрумна идея и реших, че е по-удобно да ги направя на топчета . Добавих и няколко любими съставки, които ще видите по-долу.

Искам да подчертая, че това не е рецепта специално за деца ! Тези макаронени топчета са супер алтернатива на снак за работа , пикник, плаж , някъде в движение и т.н.

Необходими продукти за около 16 бр :

130 гр макарони от лимец ( купувам ги от Билла или някои обикновени магазини)

5-10 бр пресни ирански фурми ( зависи колко сладко харесвате)

2 с.л кокосово масло ( опитайте сместа и , ако е нужно добавете още една супена лъжица, не повече. )

1-2 с.л. кокосово брашно

  1. Загрейте вода на котлона с щипка сол и след като заври пуснете макароните за около 10 минути. Гледайте да не станат прекалено меки , а по възможност както казват италианците ” ал денте” , по-твърди . 🙂
  2. Измийте ги на студена вода и ги прехвърлете в блендер или кухненски робот.
  3. Добавете всички останали съставки.
  4. Оформете сместа по желание.
  5. Пазете в хладилник до 2 дни .
  6. Когато излизам навън ги нося в компактна хладилна чантичка за всеки случай, но мисля, че няма да ви е нужна , ако сте навън за 1-2 часа. Казвам това, защото не съм пробвала колко издържат в горещ летен ден в раницата..

Време за приготвяне : около 20-30 минути с варенето на пастата.

Обикновените макарони със сирене или прясно мляко ми бяха любима закуска като дете. Днес от позицията ми на възрастен и родител не бих дала такава закуска на детето си ,защото не вярвам , че има нещо здравословно в прясното мляко, пшеницата , бялата захар и комбинацията помежду им. Закуската ни започва с плодове на гладно в каквото си пожелаем количество, а по-плътната храна като тези макаронени сладки идва след това, ако огладнеем.

Надявам се с тази рецепта да съм ви била полезна и ще се радвам да оставите вашия коментар! 🙂

Доскоро !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *