Да те спасят любовта и природата- интервю с Ади и Милен Цанови

Милен Цанов е съсобственик на престижна кетъринг компания и на първия въздушен ресторант у нас. Ади е пионер в професията сватбен агент и  създател  на локацията за събития ADI’ S COOK & BOOK. Завършила е руска и българска фиология , а наскоро сбъдна своята мечта- да бъде писател. Двамата с Милен издават книгите „Непрочетена книга за здравето. Ние победихме рака!“ и „21 дни да промениш живота си!“.

Ади и Милен Цанови е равно на сила, борбеност, дисциплина, учене и креативност, любознателност и най- вече ЛЮБОВ.  Ади и Милен се пише слято, защото се възприемат като едно цяло. Двамата съществуват един заради друг и тази неангажираща  взаимосвързаност се оказва мотивацията на Милен да победи една от най-страшните диагнози „рак на езика“ . Двамата остават рамо до рамо в най-трудните моменти и взимат най- трудните си решения .

В началото  историята на Ади и Милен е тъжна  , мъчна , с незнаен край , но в действителност нещата се  преобръщат в положителна посока благодарение на природата и любовта на половинката. За огъня на новото начало, раждането на промяната , възкръсването на духа , здравословното хранене и радостта от живота си говоря с Ади и Милен Цанови.

Здравейте, Ади и Милен! Благодаря ,че така любезно откликнахте на поканата ми за интервю, което да споделя с читателите на блога ми. Вашата история няма аналог , а щастливият край вярвам ще вдъхне кураж на много хора със здравословни проблеми. Личните ви преживявания ни карат да се замислим колко е важно да ценим здравето си и да щадим организма си.  Разкажете ни кога започна битката за живот и защо болестта се бе появила ?

Здравейте, уважаеми Читатели на Блога на Паула Донкина. Благодарим от сърце на домакинята за честта и удоволствието да присъстваме на страниците на нейния Блог.

Ади: „Имате рак и Ви остават шест месеца Живот…“- идва при Милен на 23 Октомври 2014 година.

 „Имам рак и ми остават шест месеца Живот…“ идва при мен от Милен на 25 Октомври 2014 година.

Първоначалният шок от чутото поставя Милен в ситуация, в която той два дни обмисля как да поднесе неприятната новина. Навън вече бе студено, а и времето някак си като че ли подсказваше тъгата, която последва. На въпроса “ Защо болестта се бе появила?” е непосилно да се отговори на две, на три тук. Причината не е една. И при никого другиго също не е една. Причините винаги са много и са взаимосвързани или чрез тесни връзки или близки факти. Не случайно ние наричаме рака „многоликият нашественик“. Разбира се, ние имаме отговор на въпроса, събран в двете ни книги, които са своеобразни пълноценни Наръчници за Здраве. Първата ни книга се роди на 25 Октомври 2017 година и е под надслов „Непрочетена книга за Здравето. Пътят на Промяната. Ние победихме рака!“. Втората година се роди точно една година по-късно, на 25 Октомври 2018 година – „21 дни да промениш Живота си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“. Книгите ни съдържат отговори на множество въпроси, свързани със „Защо се появи рака? Как се появява рака? Какво да правим с рака? Защо ни се дава рака? Колко дълго ще живеем с рака?“ и още много.

След като диагнозата изчезна как продължи животът ви и в какво се изрзаяваше промяната ?

Животът ни продължи в Промяната и само в нея. Ние се влюбихме в Новия си Живот и връщане назад няма да има никога. Трябва да сме луди за да се върнем към онова, което ни разболяваше и ни правеше нещастни дълбоко в себе си хора. Всеки, докоснал се до Промяната истински със страст и откровено, никога не би се върнал към ординарното, очакваното и това, което правят повечето.

Промяна настъпи във всеки един аспект от нашия Живот на хора – във физически, емоционален и духовен план. Нещата просто вече изобщо не са същите, освен че зад новите личности все пак са същите онези хора, които преди бяха много болни, а сега са в крепко Здраве.

Как помагате на хората днес? Знам, че в онзи труден период сте  дали обет , че ще го правите, ако Милен оздравее.

Помощта ни стартира с лични срещи. Ала желаещите във времето станаха толкова много, че бе невъзможно да живееш нормален Живот, за който си въжделял толкова много време. Затова и предприехме провеждане на лични срещи – семинари, а впоследствие и уебинар /онлайн семинари/. След това се впуснахме смело в написването на първата ни книга, а не след дълго и на втората ни. Третата предстои тази година!

А в края на 2017 и началото на 2018 година проведохме нашата Оздравителна програма под надслов „Живей 21 дни с Ади и Милен на Острова на Промяната, Ко Самуи, Тайланд – ПРОЕКТ ЗДРАВЕ“. Първата ни програма се увенча с огромен успех сред участниците и техния последвал Живот, което ни даде знанието, че тя е необходима и ние следва да продължим да я провеждаме. В момента пишем тези редове от Остров Ко Самуи, Тайланд, където отново провеждаме нашата Програма. Тя започна на 30 ноември 2018 година и ще приключи  на 1 Април с изпращане на последните ни участници в заход Март.

Също така, имаме сайт, който помага на много хора да се ориентират в целите и идеите на нашата Житейска Мисия Здраве в името на хората (www.bethechangeretreat.bg). Поддържаме и Блог, който е под надслов „Удоволствието да бъдем здрави! БЪДИ ПРОМЯНАТА!“. Първото ни дете в нашата Мисия е нашата фейсбук група, която към днешна дата наброява 31 000 човека – съмишленици за по-пълноценен, здрав и щастлив Живот. Нашата група също се казва „Удоволствието да бъдем здрави! БЪДИ ПРОМЯНАТА!“. Имаме и фейсбук страница „БЪДИ ПРОМЯНАТА!“, която се оказа нужна, за да стигне нашата Мисия до повече хора.

От къде се сдобивате с качествена жива храна ( плодове и зеленчуци) ? Постоянно чувам фразата: „В днешно време всичко е отровно“ . Някои  хора с такова мислене не консумират плодове и зеленчуци поради тази причина .

А понеже месото, млечните, алкохолът и цигарите не са отровни! Хъм, интересно! Репликата „В днешно време всичко е отровно!“ обикновено оправдава нежеланието човек да се пробуди и промени за Здраве за по-пълноценен Живот. Зад това оправдание се крие 90% от света. Но то не пречи на нас, а на хората, които припознават мързела, а не действието.

Имаме си собствено производство, за което се грижат родителите на Милен в село Струпец – Искърското дефиле. Шест месеца в годината има по нещо в градината. Ние от три години изкарваме доста време /около 5 месеца/ на нашата каравана в Гърция. Пазаруването се случва само в един ден в седмицата, когато ходим на фермерския пазар в близкия град. От него набавяме чисти плодове и зеленчуци. Също така, живеем от две години по 4 месеца на Остров Ко Самуи в Тайланд, където чисти плодове и зеленчуци има на корем. Не е е случайно, че именно тук провеждаме нашата Оздравителна програма.

Какво представлява ежедневното ви хранене?

„Жива“ храна: сокове, салати, кълнове, които отглеждаме самостоятелно, чайове, чашка био кафе от време навреме, мед, пчелен прашец, джинджифилови лимонади и още много „неща“ от растителния свят. А той е изключително разнообразен откъм плодове, зеленчуци, бобови, зърнени.

Колко пъти в годината гладувате и колко дълго?

Гладуваме всеки понеделник само на вода. От неделя след ранна вечеря до вторник към 11:00 часа, когато пием чаша прясно изцеден сок от…каквото ни харесва за деня. Правим две дълги гладувания по 21 дни – през пролетта и през есента. И две по-кратки гладувания от по 10-12 дни през зимата и лятото. Накратко: гладуваме много пъти.

Колко дни в седмицата спортувате и с каква продължителност?

Милен спортува 7 дни от 7 дни в седмицата! Аз, Ади, спортувам 6 дни. Един ден отдавам на пълен релакс. И двамата спортуваме не по-малко от 2 часа на ден. А в Програмата ни на Острова спортуваме всеки ден, заради активностите, които тя предвижда, по 3 часа.

Може ли да предложите здравословна алтернатива на сладкишите от магазина ? 

Филийка хляб от елда, намазан с мед, канела и тахан. Домашен сладолед. Любим: банан с ягоди и бадемово мляко, поръсен с пресни ядки от…каквото има в шкафа. Сурова торта с блат от смлени сушени плодове и нагоре…каквото ни хрумне.

Случва ли ви се да ви се прияде нещо сладко, но различно от плодове? И какво ви е мнението за суровите десерти ?

Случва се, разбира се, но не и често, защото ние никога не сме си падали по сладкото и преди Промяната.

Със суровите десерти следва много да се внимава, защото те са доста тежки за преработка от организма. Сушените плодове, от които обикновено се прави блата за тези торти, е с доста високо съдържание на захар.

А пиете ли кафе , по колко и кога?

Аз, Ади, пия по чашка био кафе сутрин или следобяд. Както дойде. Но го приготвям на френска преса, което е най-добрият метод за извличане на полезното от кафето. Милен много рядко пие кафе.

В едно интервю с вас прочетох, че за да си набавяте витамин Б12 един път седмично хапвате риба. Но има ли друг начин за набавянето му ,ако все пак човек е веган и не обича месо , морски дарове , риба и млечни?

Един път в седмицата беше преди време. От близо година рибата е на нашата  маса много по-рядко. Рибата също е кисело образуваща храна и ни заслузява. След нейния прием винаги има едно затлачване в носа, което не ни допада. Ала  все пак от време навреме хапване риба на пара. Тук, в Тайланд, даже има такъв специалитет: червен или бял снапер на пара с прясно изцеден сок от лайм с дребни люти чушки и подправка.

Набавянето може да се случи и посредством добавки. Режимът ни на хранене не ни е извел извън границата на показателя за така коментирания витамин. Между другото той е важен, но не е единствен важен за човека. Наблягането само на него във всички приказки, статии и дискусии е често преекспонирано. Хората забравят за витамин Д, без който калцият не се усвоява в организма. Но никой като че ли не говори за този витамин. А витамин С, а витамин К? Какво се случва с тях? А липсата ми също може да доведе до тежки последствия за човека. Но за тях никой не говори. Просто конвенционалната медицина е решила да ни „набива в главите“ B12, само и само за да оправдае тясната си „любовна“ връзка с месопреработвателните гиганти по света. Е, пробуждането води до някои знания, които излизат извън Матрицата на до тук ясното.

Прекарали сте няколко месеца в Тайланд по времето , когато Милен е с диагнозата  и оттогава сте влюбени в тази страна. С какво тя ви помогна в борбата , с какво остава в сърцата ви и какво ви даде?

Остров Ко Самуи ще остане завинаги наш дом, в който ние се оказахме с диагнозата рак под ръка едва два месеца, след като тя бе обявена. Един малък остров, в който се влюбихме много искрено и от все сърце, просто защото той обгърна нашите страхове и надежди, и вяра, и Любов за едно по-добро бъдеще, в което ние сме здрави и много щастливи. И всичко това се случи, защото го искахме силно, борихме се за него искрено и успяхме да победим болестта. Ние наистина не знаем какво би се случило с нас, ако не бяхме все пак решили да оползотворим закупените билети и направените вече резервации за настаняване. А те бяха направени месеци преди да узнаем за диагнозата. Самуи е наш Скъп Дом и Пристан, който винаги в мислите ни ще ни връща в онези трудни дни, в което все пак не спирахме да мечтаем…много и с вяра, че най-доброто тепърва предстои.

Как се хранят двете ви дъщери Стефани и Милена? Повлияха ли се от новия ви начин на хранене и навици ? И  те ли гладуват?

Дъщерите ни се хранят точно така, както и ние. В началото и за тях не бе лесно, но с времето нещата се промениха и живеем в Здраве и Благоденствие. Да, и те гладуват, ала правят по-къси курсове на гладуване през сезоните.

Може ли да обобщите с няколко изречения как Милен победи болестта и какво най- много му помогна?  Размина ли се медикаментозното лечение ?

Медикаментозното, оперативното, химио- и лъчелеченията се разминаха. Милен не пожела нищо от изброеното. Той бе убеден, че те не са нито пътят, нито начинът, нито „неговото си“.

Две макробиопсии, Терапията Герсон – 40 дни на зеленчукови и плодови сокове, дълги курсове на гладолечение. Това са първите неща, които предприехме.

Знам, че Милен се изследва редвоно . Има ли показатели, по които разликите преди и сега са изумителни ?

Не просто няколко показателя, а почти всички са изумително различни. Преди Милен бе с показатели на 60-годишен човек- година след Промяната показателите му бяха като на 25-годишен мъж.

Какви съвети бихте дали на хората за един здрав живот ? От къде да зпочнат и как да се хранят през деня?

ВСИЧКИ НАШИ СЪВЕТИ СА В НАШИТЕ ДВЕ КНИГИ. СЪВЕТИТЕ НЕ СА ЕДИН ИЛИ ДВА. ТРУДНО Е ДА ИЗБЕРЕШ КОЙ ТОЧНО Е ПО-ПРЪВ ОТ ДРУГИТЕ. ЗАТОВА И НАПИСАХМЕ ДВЕ КНИГИ – В ИМЕТО НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА.

Бъдете щастливи!

Бъдете здрави!

БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА!

1,417 Replies to “Да те спасят любовта и природата- интервю с Ади и Милен Цанови”

 1. Pingback: child porn
 2. Pingback: child porn
 3. Pingback: meritking
 4. Pingback: madridbet
 5. Pingback: meritking
 6. Pingback: eurocasino giriş
 7. En ucuz ve kaliteli siteden uygun fyatlara satın alabilmek için takip2018 in bütün faydalarından hemen faydalanabilirsiniz, Türk takipçi paketleri 1000 adet takipçiden başlayarak 100bin takipçiye kadar alabilirsiniz.

  100bin takipçiyi sadece 12 saat içerisinde profilinize yükleyebiliyorlar.

  Takipçi Satın Al
  sitesinden takipçi almak için hemen takip2018.com a giderek alın.