Посрещане на Новата година с релаксиращи сурови бонбони

В навечерието на 31 декември, притисната от времето да приготвя  новогодишната  трапеза,  спонтанно ми хрумна идея за протеинови  сурови бонбони . Исках да бъдат по-различни от досегашните, които съм правила.  Запретнах ръкави и в рамките на 20-тина минути сътворих това:

Е, на външен вид не са нищо интересно, но вкусът им впечатли не само мен. Нарекох ги релаксиращи , защото масленият им вкус и дъхът на канела така ми подействаха.

Ето какво ви е необходимо за 20 бр:

100 гр сурови бадеми
100 гр покълнал слънчоглед
1 с.л. какао
1 с.л рошково брашно
1 с.л кокосово масло
50 гр кокосови стърготини

5-6 обезкостени пресни фурми
канела

  1. Първо смелете бадемите, какаото , рошковото брашно, кокосовите стърготини и канелата.
  2. След това добавете покълналия слънчоглед , кокосовото брашно и фурмите.
  3. От цялото тесто оформете бонбони и съхранявайте в хладилника.

Може да пропуснете покълналия слънчоглед и да изпълните рецептата с 200 гр сурови бадеми. Мисля, че вкусът няма да се промени драстично. Просто бях забравила в хладилника накиснати и отцедени слънчогледови семки, които покълнаха  и трябваше да ги вложа в нещо.

Посегнах да опитам бонбоните в 00:00 часа  с чаша в ръка и приветствах 2019- та година с усмивка!

А късмета , който ми се падна от първия бонбон беше така безценното ЗДРАВЕ !

P.S. Вървят с кафе, чай, вино , книги, почивка и много размишления!

Enjoy! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *