В навечерието на 31 декември, притисната от времето да приготвя новогодишната трапеза, спонтанно ми хрумна идея за протеинови сурови бонбони . Исках да бъдат по-различни от досегашните, които съм правила. Запретнах ръкави и в рамките на 20-тина минути сътворих това:

Е, на външен вид не са нищо интересно, но вкусът им впечатли не само мен. Нарекох ги релаксиращи , защото масленият им вкус и дъхът на канела така ми подействаха.
Ето какво ви е необходимо за 20 бр:
100 гр сурови бадеми
100 гр покълнал
слънчоглед
1 с.л. какао
1 с.л рошково брашно
1 с.л кокосово масло
50 гр кокосови
стърготини
5-6 обезкостени пресни фурми
канела
- Първо смелете бадемите, какаото , рошковото брашно, кокосовите стърготини и канелата.
- След това добавете покълналия слънчоглед , кокосовото брашно и фурмите.
- От цялото тесто оформете бонбони и съхранявайте в хладилника.
Може да пропуснете покълналия слънчоглед и да изпълните рецептата с 200 гр сурови бадеми. Мисля, че вкусът няма да се промени драстично. Просто бях забравила в хладилника накиснати и отцедени слънчогледови семки, които покълнаха и трябваше да ги вложа в нещо.
Посегнах да опитам бонбоните в 00:00 часа с чаша в ръка и приветствах 2019- та година с усмивка!
А късмета , който ми се падна от първия бонбон беше така безценното ЗДРАВЕ !
P.S. Вървят с кафе, чай, вино , книги, почивка и много размишления!
Enjoy! 🙂