МОЯТА „ФИЛОСОФИЯ“ В ТРУДНИ МОМЕНТИ

 

 

    В последните една-две години започнах да мисля за трудните периоди в моя живот или за неприятните ситуации, в които изпадах  като за преходни състояния. Да, и преди знаех, че е така, но само на теория. Днес го осъзнавам и разбирам !

   Всеки път , когато попадах на неприятни обстоятелства и излизане от зоната ми на комфорт или , когато се налага да правя нещо против волята си ( а признайте на всички ни се е случвало! ) , то спонтанно в ума си чувам  гласа си да казва : „ И това ще мине, всичко е временно и няма начин да продължава вечно!“ . Така непринудено ставам по-търпелива и издръжлива.

   Ще ви дам един прост пример: първите седмици откакто станах майка за първи път за мен бяха най-стресиращите и притеснителни . Не знаех какво да очаквам от новия си живот и малкото човече . Дали наистина няма да мога да мигвам, колко дълго ще плаче бебето ми, ще разбирам ли защо плаче  и т.н . А когато то плачеше тези един-два часа ми се струваха неистово дълги. Но отново започанах да чувам онзи глас от подсъзнанието си , който ми повтаряше , че всичко това е временно и , че може би един ден  ще изпитвам носталгия по тези спомени. Затова заложих на нагласата да БЪДА сега в настоящето, а не в миналото , не в бъдещето. Избрах да изтърпя моментите на дискомфорт, но и да се радвам на миговете спокойствие с моето бебе , докато го кърмех, защото те никога нямаше да се повторят. Времето прекарано с него е безвъзвратно.

      Осъзнах, че наистина сме преходни и няма да ни има вечно на този свят и  не си струва да се кахърим за всичко що ни носи дискомфорт. Просто се наслаждавайте на момента и помнете,че , когато ви е трудно трябва да дишате и да се усмихвате дори насила. След това ще бъдете изумени от ефекта! Не казвам , че така ще станем по-силни . Не, не мога да го докажа. Но със сигурност бихме се справили по-леко с моментите на напрежение.

   Ще се радвам да споделите вашата “философия” за нелеките епизоди от живота ви и как вие се справихте с тях. Така ще може повече хора да обменим опит и полезни съвети.   🙂

 

Поздрави,

Паула

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *